Menu Sluiten

Hoe populair zijn led strips

LED-verlichting is de laatste jaren een veelgevraagde vorm van verlichting geworden. Ze staan ​​bekend als helder, energiezuinig, duurzaam, veelzijdig en kosteneffectief. Ironisch genoeg waren LED lampen aanvankelijk vrij duur en eigenlijk alleen bedoeld voor specifiek gebruik, maar dankzij innovatie is het veel betaalbaarder en flexibeler geworden.

 

LED strips

Een voorbeeld van de veelzijdigheid van LED’s is terug te vinden in led strips. Zoals de naam duidelijk doet vermoeden, zijn LED strips, tapes of linten van LED’s die bij elkaar worden gehouden en worden ondersteund met dubbelzijdige kleefstof voor eenvoudigere installatie. Dit type verlichting kan voor specifieke toepassingen op maat gesneden worden. Ze kunnen worden ingekort door middel van knippen of worden verlengd door secties aan elkaar te verbinden. Hierdoor zijn ze ideaal voor toepassingen waarbij maatwerk oplossingen nodig zijn.

 

Installatie

LED strips zijn relatief eenvoudig om mee te werken, mede doordat de meeste sets compleet worden geleverd inclusief alle aansluit benodigdheden. Neem alleen even de tijd om na te denken waar ze gemonteerd gaan worden voordat je gaat knippen en monteren. De plakzijde van een led strip is vrij krachtig, zijn de eenmaal gemonteerd gaan ze moeilijk weer los.

 

Controllers en bedieningen

Controllers en bedieningen zijn ook andere aspecten om te overwegen, omdat ze hun voordelen hebben. Er zijn uitvoeringen met afstandsbediening maar ook exemplaren die te bedienen zijn via Wifi in combinatie met een Smartphone. Een combinatie van beide is ook mogelijk, let bij de aanschaf op welke mogelijkheden deze heeft.

 

 

Voordelen

Het is eenvoudig te begrijpen waarom er vaak wordt gekozen voor led strips verlichting oplossing. Mede door het feit dat het goedkoop is, heeft het veel positieve voordelen. Oudere lichtbronnen zijn doorgaans minder veelzijdig en gebruiken ook nog veel stroom. Led strips gebruiken aanzienlijk minder stroom en dat ga je merken in de energie rekening. Daarbij is het ook nog eens zo dat gloei- en halogeen lampen veel warmer worden dan led strips met dezelfde lichtopbrengst. Sommige armaturen bevatten zelfs schadelijke componenten zoals kwik, wat zowel schadelijk is voor mens en milieu.

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *