Menu Sluiten

Wat je moet weten over led strips

De populariteit van LED strips in de verlichtingsindustrie is sterk toegenomen, zowel voor toepassingen in binnenruimtes maar ook buiten. Mede doordat strips veel minder warmte produceren, energiezuiniger zijn, veel gaan langer mee gaan en makkelijk te installeren zijn. Led strips hebben de markt overtuigd en door de betaalbaarheid zijn ze de eerste keuze voor commerciƫle en/of particuliere verlichting toepassingen.

 

Het type led strip

Er zijn verschillende soorten van LED-strips op basis van verschillende factoren. Deze zijn allemaal afhankelijk van hoe ze worden gebruikt. Bij toepassingen binnen zijn de eisen anders dan bijvoorbeeld als ze buiten gemonteerd worden. Bij buiten toepassingen moet rekening worden gehouden met vochtigheid en nattigheid. Waterdicht zijn en beter bestand tegen schokken en andere buitenschade is de belangrijkste reden.

 

Grootte en hoeveelheid licht

Het verschil in grootte is een andere overweging om in gedachten te houden. Grootte kan zijn in termen van hun striplengte of -breedte. Deze factor kan worden bepaald door de ruimte die u deze strips wilt plaatsen, de grootte en de hoeveelheid licht die nodig is. Grootte kan ook worden bepaald door de standaard die door de fabrikant is ingesteld om effectief te kunnen functioneren.

 

Helderheid

De andere factor waar je rekening moet houden is de helderheid die je wilt. LED strips zijn er verschillende licht temperaturen. Zo is er keuze uit warm wit gekleurde strips die een heldere hoeveelheid licht geven wat ook een warme sfeer rondom creƫert. Deze zijn uitermate geschikt voor voor binnenverlichting zoals bijvoorbeeld in de woon- en/of slaapkamer. Led strips met een heldere- of koude witte tint worden meestal gebruikt voor toepassingen waar veel licht noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een werkplek, garage, kantoor of winkel.

 

Kleuren

De laatste factor wat belangrijk zijn de kleuren. Gekleurde led strips zijn er in diverse uitvoeringen, denk hier bij aan RGB, RGBW maar ook RGBWW. RGB staat rood, groen en blauw, RGBW is hetzelfde maar dan met een warm witte lichtkleur. En de laatste, RGBWW heeft naast de kleuren rood, groen en blauw ook nog een warme en heldere witte lichtkleur.

 

Conclusie

Let bij de aanschaf dus op bovenstaande factoren en kies de juiste led strip welke geschikt is voor jouw toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *